راه های توسعه اقتصادی افغانستان در دوشنبه مورد بررسی قرار می گیرد
نوشته شده توسط : lsdf

به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آسیای میانه، در این كنفرانس علاوه بر رئیسان جمهوری ایران، پاكستان، افغانستان و تاجیكستان، وزرای خارجه بیش از 40 كشور و نمایندگان 33 سازمان و نهاد بین المللی حضور خواهند یافت.

سخنگوی وزارت خارجه تاجیكستان تصریح كرد كه در این نشست همكاری های اقتصادی منطقه ای، شیوه های جدید ایجاد مناطق آزاد در نواحی مرزی، تجارت، اصلاح زیرساخت ها و تامین منابع انسانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

'دولت نذریف' حل مشكلات افغانستان با بكارگیری نیروهای نظامی را غیرممكن دانست و گفت: برای تامین صلح و ثبات در این كشور باید رشد اجتماعی- اقتصادی تضمین گردد و سطح آموزش افزایش یابد.

وی با بیان آنكه افغانستان نیازمند توسعه زیرساخت های ترابری و نصب خطوط برق است، اظهار داشت: از آنجا كه تحقق این موارد بدون مشاركت جامعه بین المللی ناممكن است، كمك كشورهای آسیای میانه به تنهایی كافی نخواهد بود.

تحلیلگران تاجیك معتقدند شركت كنندگان در كنفرانس باید تدابیر لازم را برای ایجاد تحول و دگرگونی در افغانستان اتخاذ كنند.

یك كارشناس مسائل سیاسی گفت: تحقق ثبات در این كشور نیز مانند هر كشور دیگر منوط به توسعه اقتصادی است اما افغانستان به تنهایی قادر به این كار نخواهد بود و به كمك جامعه بین المللی نیاز دارد.

'كاظم شاه اسكندروف' افزود: یك افغانستان باثبات به معنای یك منطقه باثبات است؛ درغیر این صورت تلاش ائتلاف بین المللی در این كشور بیهوده خواهد بود.

تاجیكستان هم اكنون نقش مهمی در بازسازی افغانستان دارد به طوری كه این كشور مهرماه گذشته خط انتقال ولتاژ 220 كیلوولتی پل خمری را افتتاح كرد.

وی گفت: هرچند تاجیكستان هنوز قادر به صدور برق در زمستان به افغانستان نیست، اما می تواند در فصول بهار و تابستان زمانی كه مازاد نیروی برق دارد، برای همسایه خود برق تامین كند.

یك كارشناس مركز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری تاجیكستان نیز گفت: این كنفرانس به این دلیل حائز اهمیت است كه نقش آسیای مركزی در اوراسیا اهمیت زیادی پیدا می كند.

'وفا نیت بیكوف'افزود: یك افغانستان باثبات قادر به ایفای نقش مهمی است و میزان استفاده كشورهای منطقه از حمل و نقل دریایی در وهله نخست به ثبات افغانستان بستگی دارد.

كشورهای آسیای میانه محصور در خشكی برای دستیابی به بنادر پاكستان، نیازمند به بهره گیری از راه های این كشور برای حمل و نقل كالاهای خود از طریق افغانستان هستند.

رییس دپارتمان سیاست خارجی مركز مطالعات راهبردی ریاست جمهوری تاجیكستان گفت: موقعیت جغرافیایی افغانستان این كشور را وادار به مشاركت در موضوعات منطقه ای و بین المللی می كند.

'عبدالنبی ستارزاده' اظهار داشت: مشاركت افغانستان در اتحاد منطقه ای و نیز اجرای پروژه های ترابری، ارتباطی، تجاری، اقتصادی و اجتماعی- فرهنگی در ایجاد صلح پایدار در این كشور و در منطقه نقش اساسی خواهد داشت.

وی ادامه داد: اكنون وظیفه ما، با كمك كشورها و سازمان های بین المللی اجرای پروژه های منطقه ای مشترك در افغانستان است.

'كرامت الله عالموف' نایب رییس آكادمی علوم تاجیكستان نیز با بیان آنكه در حاشیه كنفرانس نشست های تخصصی برگزار خواهد شد، گفت: 'نقش اتحاد منطقه ای و بین المللی در توسعه اقتصادی و اجتماعی افغانستان'، 'همكاری بین المللی در ساخت كریدورهای ترانزیت' و 'تشكیل شبكه مشترك برق و وضعیت كنونی همكاری تجاری و اقتصادی و چشم اندازهای توسعه'از جمله نشست ها خواهند بود.

وی گفت: تحلیلگران همچنین قصد دارند تا تدابیر موثری برای كاهش آسیب های بحران اقتصاد جهانی بر افغانستان و تقویت همكاری اقتصادی و تجاری میان كشورهای منطقه و موسسات مالی بین المللی تدوین كنند.

در حاشیه كنفرانس یك نمایشگاه تجاری با هدف ایجاد فرصت كاوش راه های همكاری و جذب سرمایه گذاران تشكیل خواهد شد.

اولین كنفرانس همكاری منطقه ای افغانستان در سال 2005 در كابل، دومین همایش سال بعد در دهلی نو، سومین كنفرانس در سال 2009 در اسلام آباد و چهارمین آن سال بعد در استانبول برگزار شد.

آساق**1558**1392





:: برچسب‌ها: آلمان , چشم انداز , عکس ها ,
:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: